DELOVNI ČAS

Ponedeljek - petek: 9.00 - 17.00
Sobota: 9.00 - 13.00
Nedelje po dogovoru
Prazniki: zaprto
Rokodelski center Ribnica

TELEFON 01 / 836 11 04

info@rokodelskicenter-ribnica.si
Cesta na Ugar 6, 1310 Ribnica
 
19 AVGUST 2013

Voden ogled po razstavi (PRE)ŽIVETI S KREATIVNIMI PRAKSAMI

Galerija Miklova hiša

V petek, 23. 8. 2013, ob 19. uri Vas vljudno vabimo na organiziran ogled razstave (PRE)ŽIVETI S KREATIVNIMI PRAKSAMI v Galerijo Miklova hiša v Ribnici.

Po razstavi bo vodil domačin, Miha Turk, študent zgodovine in filozofije ter pedagoški sodelavec Muzeja novejše zgodovine Ljubljana in Moderne galerije Ljubljana, kot vodič po razstavi Muzeja sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani.

Ogledali si bomo razstavo devetih še svežih avtorjev, ki so pravkar zaključili svoje umetniško šolanje in se sedaj od v širni svet odpravljajo opremljeni z najbolj potrebnim in najmanj dobičkonosnim znanjem. 
Ena izmed prvih postaj na njihovi poti je prav aktualna razstava v galeriji Ribnica, ki je namenjena ravno preizpraševanju njihove vpetosti v družbo, ki pričakuje od njih vse a jim v zameno ponudi bore malo. 
Skozi njihova dela bomo razmišljali kako živeti zaradi in s kreativnostjo. Kako preživijo posamezniki, ki se ukvarjajo z njo v svoji najvišji obliki in nenazadnje kako bomo preživeli mi, ki cenimo le to, kar se lahko takoj prešteje in stehta.

Kreativnost ne more živeti le od pozornosti. Vendar ji vseeno namenimo uro pozornosti v petek, 23. 8. 2013,ob 19. uri.