DELOVNI ČAS

Ponedeljek - petek: 9.00 - 17.00
Sobota: 9.00 - 13.00
Nedelje po dogovoru
Prazniki: zaprto
Rokodelski center Ribnica

TELEFON 01 / 836 11 04

info@rokodelskicenter-ribnica.si
Cesta na Ugar 6, 1310 Ribnica
 
08 SEPTEMBER 2015

Kraljica suhe robe 2015 je postala Ajda Kljun

Rokodelski center Ribnica

Prva septembrska nedelja  je vsako leto bolj polna dogajanja in različnih prireditev, ki se odvijajo čez cel sejemski dan. Dvorišče Rokodelskega centra  se je najbolj napolnilo ob 15. uri, ko se je začel zdaj že tradicionalni Izbor za Kraljico suhe robe 2015.  Prireditev je letos povezovala Nuša P. Lesar, glasbeno pa so jo začinili fantje iz skupine Fortissimo.

Letos so se za naslov Kraljica suhe robe 2015 potegovale 3 simpatične kandidatke: Ajda Kljun, Tina Trdan Lušin in Nina Češarek.

Vse kandidatke so se pomerile v treh kategorijah. Prepoznavati so morale izdelke suhe robe, in v katero panogo spadajo, pod budnim očesom pletarja in podnarja Franca Žuka so morale opletati leskove vitre, zadnji preizkus pa  je bila prodaja suhe robe, ko so se tekmovalke s polnimi košarami podale med obiskovalce, ki so radodarno kupovali ponujene izdelke.

Letos je imela komisija v kateri so bili podžupan Domen Češarek, direktorica Rokodelskega centra, Polona Rigler Grm, pletar in podnar Franc Žuk in lanskoletna kraljica Danica Čampa Marinč, pomembno nalogo, saj so poleg ocenjevanja vseh preizkusov, na koncu eni izmed kandidatk, ki se jim je zdela najbolj karizmatična,  podelili dodatno točko. To točko je letos dobila Tina Trdan Lušin.

Od vseh kandidatk se je pri nalogah najbolje izkazala Ajda Kljun in tako postala Kraljica suhe robe 2015. V času enoletnega mandata jo čaka častna naloga predstavljanja kraja in tradicionalne suhe robe, ter sodelovanje v sprevodu na Ribniškem semnju 2016.

Na tem mestu se zahvaljujemo vsem sodelujočim, saj brez vas izvedba prireditve Izbor za Kraljico suhe robe 2015, ki dopolnjuje Ribniški semenj, ne bi bila mogoča. Zahvaljujemo se  tudi vsem podjetjem, ki ste omogočili prireditev:  KOŠČEK  d.o.o., BLESK d.o.o., MELAMIN KEMIČNA TOVARNA d.d., BS GRADBENIK d.o.o., BITIS d.o.o., POS PLASTIKA d.o.o., RIKO KOR kovinska industrija d.o.o. in KUSS d.o.o. Vsem, ki ste prispevali nagrade za vse sodelujoče kandidatke: Terme Krka, Kolpa Adventures, Optik Janez  Poznič s.p., INTU masaže Matej Žagar s.p., društvo ljubiteljev Križne jame, gostišče Makšar, zavarovalnica Triglav,  in vsem suhorobarjem, ki ste radodarno prispevali suho robo: Franc Benčina, Jože Belaj, Alojz Adamič, Andrej Mihelič, Ivan Ogrinc, Metod Jaklič, Rudolf Indihar, Janko Marinč in Dušanka Češarek.