DELOVNI ČAS

Ponedeljek - petek: 9.00 - 17.00
Sobota: 9.00 - 13.00
Nedelje po dogovoru
Prazniki: zaprto
Rokodelski center Ribnica

TELEFON 01 / 836 11 04

info@rokodelskicenter-ribnica.si
Cesta na Ugar 6, 1310 Ribnica
 
30 SEPTEMBER 2015

RIBRAND - nova blagovna znamka z zgodbo

Rokodelski center Ribnica

V Rokodelskem centru Ribnica smo letos v sodelovanju z oblikovalskim studiem Mashoni  razvili blagovno znamko Ribrand.

Ribrand je blagovna znamka z zgodbo. Začelo se je na pobudo oblikovalca Janeza Mesariča, ki v Rokodelskem centru Ribnica v sklopu pletarske in lončarske šole poučuje industrijsko oblikovanje.

Janez Mesarič je uveljavljen slovenski industrijski oblikovalec, čigar predniki izvirajo in Ribnice. Odraščal je obkrožen s kulturo izdelovanja suhe robe, v kateri je že dlje časa videl potencial za oblikovanje sodobnejše serije lesenih izdelkov.

Ime Ribrand je skovanka besede Ribnica in »brand«, v prevodu blagovna znamka. Izgovarja se kot »rebrand«, kar pomeni prenovo nečesa, kar že obstaja. In ravno to je bil cilj, oplemenititi ribniško dediščino izdelovanja lesenih izdelkov, z novim, sodobnim pristopom. Tradiciji smo vdahnili novo življenje. V Rokodelskem  centru  Ribnica namreč vseskozi sledimo svojemu poslanstvu, ki daje poudarek predvsem trajni skrbi za celostno ohranjanje in razvoj kulturne dediščine ter povezovanju le-te s sodobnim ustvarjanjem.

In tako se je začelo naše skupno ustvarjanje.

Celovito realizacijo projekta je omogočil oblikovalski studio Mashoni, ki je združil moči z našim Rokodelskim centrom Ribnica in nastala je navdihujoča znamka trajnostnih izdelkov. Seveda pa vsega tega ne bi bilo brez ribniškega obrtnika, ki je razumel naše ideje in zahteve, tj. podjetje Petek d.o.o.

Izdelki so zaenkrat na prodajnih policah trgovine Rokodelskega centra Ribnica, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO),v trgovini Totaliteta, ter v spletni prodaji na www.ribrand.si že od 1. septembra.