DELOVNI ČAS

Ponedeljek - petek: 9.00 - 17.00
Sobota: 9.00 - 13.00
Nedelje po dogovoru
Prazniki: zaprto
Rokodelski center Ribnica

TELEFON 01 / 836 11 04

info@rokodelskicenter-ribnica.si
Cesta na Ugar 6, 1310 Ribnica
 
05 APRIL 2018

Predstavitev in delavnica RogLab

Rokodelski center Ribnica

V sredo, 18. aprila, ob 17. uri vas Rokodelski center Ribnica vabi na predstavitev in delavnico RogLab.

RogLab deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter programa FabBox, ki ga v okviru projekta FabLabNet financira program Interreg Srednja Evropa.

Na predstavitvi bomo na kratko predstavili RogLab in poklepetali o tem, zakaj skupnost potrebuje izdelovalnice oz. fablabe, kaj lahko takšni prostori ponujajo ustvarjalcem ter na glas razmišljali, kako bi lahko povezali rokodelstvo z digitalnimi izdelovalnimi tehnologijami. V drugem delu srečanja si bomo ogledali stroje in vas povabili, da RogLabovim strokovnjakom predstavite svoje ideje in projekte ter skupaj podebatirate o tem, kako bi jih lahko nadgradili z uporabo digitalnih tehnologij.

RogLab je  produkcijski, izobraževalni in predstavitveni prostor posvečen dejavnostim s področij arhitekture, oblikovanja in sodobne umetnosti, njihovemu medsebojnemu povezovanju in sodelovanju z drugimi sektorji (izobraževanje, znanost, gospodarstvo, okolje, prostor, …). Integralni del RogLaba je 3D delavnica, ki ponuja tehnologijo in storitve za hitro prototipiranje in strokovno podporo ustvarjalnim dejavnostim. RogLab je namenjen širokemu krogu uporabnikov – študentom in profesionalnim ustvarjalcem na področjih oblikovanja, arhitekture in vizualnih umetnosti, podjetjem, inovatorjem, raziskovalcem, pristašem DIY, ljubiteljskim ustvarjalcem in malim radovednežem