DELOVNI ČAS

Ponedeljek - petek: 9.00 - 17.00
Sobota: 9.00 - 13.00
Nedelje po dogovoru
Prazniki: zaprto
Rokodelski center Ribnica

TELEFON 01 / 836 11 04

info@rokodelskicenter-ribnica.si
Cesta na Ugar 6, 1310 Ribnica
 
05 SEPTEMBER 2012

Imamo novo Kraljico suhe robe!

Rokodelski center Ribnica

Na semanji dan je letos v Ribnici vršalo od različnih prireditev, na dvorišču Rokodelskega centra pa je potekal  2. Izbor za Kraljico suhe robe, tokrat kar z eno kandidatko več, kot lani. Za laskavi naslov so se potegovale Milka Gornik iz Sodražice, Sara Češarek iz Ribnice, Julka Gornik z Brega, Uršula Jaklič iz Sajevca in Andreja Oražem iz Prigorice.

Lucija Ćirović je poskrbela, da je bila prireditev primerno začinjena z humorjem, Tamburaški orkester Sodražica pa nam je krajšal čas z glasbenimi vložki.

Da bi k sodelovanju pritegnili tudi obiskovalce, smo pripravili igro z naslovom »Koliko centimetrov vitre je v enem košu?«, ki je potekala tako, da so obiskovalci stavili en evro za tri ugibe. Naloga je bila težka, saj si človek težko predstavlja, kolikšna dolžina viter je potrebna za en koš. Rezultat smo razkrili ob koncu prireditve, najbližjo dolžino vitre pravi dolžini pa je stavila Tina Kaplan in dobila nagrado: izposojo kanuja za tri osebe na Bohinjskem jezeru, ki sta ga podarila Hostel pod Voglom & PAC sports.

Kandidatke za kraljico suhe robe so se pomerile v treh igrah: s kvizom smo preverili njihovo poznavanje suhe robe in delovanje Rokodelskega centra, nato so morale pokazati, kakšno je njihovo praktično znanje- iz leskove palice so morale na babi izdelati vitro. Zadnji preizkus je bila prodaja suhe robe, ko so se tekmovalke s polnimi holandaricami podale med obiskovalce, ki so radodarno kupovali ponujene izdelke.  Komisija, v kateri je bila lanska Kraljica Breda Trdan, župan Jože Levstek in obodar Metod Jaklič,  je z budnim očesom sledila dogajanju in z njeno pomočjo smo rešili kar nekaj zagat, ki so nastale tekom dogajanja. Po seštevku točk vseh iger se je izkazalo, da je tretje mesto osvojila Sara Češarek, druga je bila Uršula Jaklič, Kraljica suhe robe 2012 pa je postala Andreja Oražem, ki je prejela lento, šopek suhe robe ter lepe nagrade.

Nagrade za vse tekmovalke so prispevali: TERME KRKA, GOSTIŠČE – PENZION MAKŠAR,FRIZERSKI SALON ADONIS, NEMANJA MILINKOVIĆ S.P. – MIŠOŠPORT, HOSTEL POD VOGLOM & PAC SPORTS, ONZONTHAI TAJSKA MASAŽA, TURISTIČNO DRUŠTVO BOHINJ, HOTEL LAMBERGH in LUCIFER D.O.O.   

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, saj brez vas izvedba prireditve Izbor za Kraljico suhe robe, ki dopolnjuje Ribniški semenj, ne bi bila mogoča.

Rokodelski center se zahvaljuje tudi vsem podjetjem, ki ste omogočili prireditev: Blesk d.o.o., Yaskawa Ristro d.o.o., Košček d.o.o., DETA & CO, d.o.o., ATR TRANS, Tadej Adamič s.p., PETEK Transport d.o.o., Cvetličarna POŽAR in Linear, Ilc Tomaž s.p..